Genbrugssten er et bæredygtigt alternativ

Genbrug af gamle mursten er en fremragende måde at fremme bæredygtighed på, da det reducerer affaldsmængden og undgår et unødvendigt forbrug af ressourcer, såsom gas, ler og vand mm. til produktion af nye mursten. 

Tidligere var det almindeligt at genbruge mursten fra nedrevne bygninger i nye konstruktioner. Dette skyldtes, at mursten var et relativt dyrt byggemateriale og det var vigtigt at udnytte ressourcerne bedst muligt. Imidlertid blev byggematerialer gradvist billiger med  industrialiseringens fremkomst, og mursten mistede sin tidligere høje værdi. Men med nutidens viden om hvor ressourcekrævende det er at producere nye teglsten, er genbrugssten igen blevet vigtige.

Genbrugsstens hovedfokus er rensning af gamle mursten på en ansvarlig og bæredygtig måde. Vi modtager mursten fra private, offentlige og erhvervsvirksomheder, og vores specialiserede rensemaskine er i stand til at fjerne den omkringliggende mørtel på en effektiv måde. Vi kan dog kun modtage mursten, som hovedsagelig er opmuret med kalkmørtel.

I en tid, hvor bæredygtighed og grøn omstilling er vigtigere end nogensinde før, er genbrug af byggematerialer, herunder mursten, en vigtig brik i byggebranchens indsats for at reducere den miljømæssige påvirkning. Hos Genbrugssten er vi stolte af at kunne bidrage, til en mere bæredygtig fremtid, ved at genanvende gamle mursten på en ansvarlig og effektiv måde.

Kontakt os


Samarbejdspartnere

Fandt du, hvad du søgte?


Dit input hjælper os med at forbedre vores hjemmeside og din oplevelse. Alle besvarelser er anonyme.