Pas bedre på miljøet med nænsom nedrivning

Når vi skal rive ned for at bygge nyt, er vores opmærksomhed mest rettet mod det nye hus. Men overvej alligevel, om ikke nænsom nedrivning er noget for dig – specielt hvis det gamle hus er et murstenshus. For så er der stor sandsynlighed for, at murstenene fra det nedrevne hus kan genbruges.

Når du skal rive et hus ned, er det tit besværligt og dyrt at komme af med byggeaffaldet. Men hvis du foretager nedtagning af huset på en nænsom måde, kan du leve mere bæredygtigt og passe på vores fælles ressourcer, når de nedtagne mursten bliver genbrugt.

Når vi skal rive ned for at bygge nyt, er vores opmærksomhed mest rettet mod det nye hus. Men overvej alligevel, om ikke nænsom nedrivning er noget for dig – specielt hvis det gamle hus er et murstenshus. For så er der stor sandsynlighed for, at murstenene fra det nedrevne hus kan genbruges.

Nænsom nedtagning

Selektiv nedbrydning af mursten er en proces, hvor bygninger inspiceres for egnede facademursten og nedbrydes med henblik på at genbruge materialerne til nye projekter.

Denne proces adskiller sig fra traditionel nedrivning, hvor bygningen fjernes og de gamle materialer bortskaffes eller nedknuses til anden genanvendelse, hvor der ikke tænkes over at holde murstenene intakte.

Selektiv nedbrydning af mursten er en bæredygtig måde at genbruge materialer og mindske miljøpåvirkningen af byggeriet på. Processen ”genopliver” historiske byggerier, da materialerne kan genbruges til at skabe nye bygninger eller renovere eksisterende bygninger.

Selektiv nedbrydning kræver lidt erfaring, da det er vigtigt at adskille materialerne korrekt og minimere mængden af affald. Men er et vigtigt skridt mod bæredygtige og ressource effektive byggeprojekter.

nedrivning - Genbrugssten - 2c2a2842 optimized - Nedrivning

Nænsom nedrivning er mere bæredygtigt og kræver ikke meget ekstra arbejde

At foretage bæredygtig nedbrydning af et hus kræver ikke meget mere end almindelig nedrivning – kun lidt ekstra opmærksomhed og eftertænksomhed.

Det første, du skal gøre, er at miljøsanere bygningen, før du påbegynder nedtagning. Når du begynder nedrivningen, er det vigtigt at vælte store overflader, eftersom des større områder du vælter på én gang, desto flere mursten vil være intakte og klar til genbrug efterfølgende.

Når alt er revet ned, så foretag opsamling med en stenskovl, og læs dem i en container, som du kan aflevere hos Genbrugssten i Brønderslev. Her sørger vi for at murstenene gøres klar til nyt byggeri.

Når dine mursten bliver genbrugt, reducerer du CO2-udledningen

I fremtiden vil vi være endnu mere optaget af vores indflydelse på miljøet, end vi er i dag. Så hvis du står foran nedrivning, så tænk på at reducere din C02-udledning allerede i dag ved at genbruge de mursten, som du står tilbage med efter nedrivningen.

På den måde bidrager du til, at murstenene bliver genanvendt i et kredsløb, så det ikke er nødvendigt at bruge energi til at producere nye mursten.

Så gør både miljøet og dig selv en tjeneste ved at genbruge mursten efter nedrivning.

Fandt du, hvad du søgte?


Dit input hjælper os med at forbedre vores hjemmeside og din oplevelse. Alle besvarelser er anonyme.